Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

Het basisprincipe van de acupunctuur is de circulatie van de levensenergie. Deze energie wordt Qi genoemd en stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam. Bij ziekte is het evenwicht van de energie verstoord.

Acupunctuur is de meest bekende TCG techniek. Tijdens een behandeling worden hele dunne naaldjes op bepaalde punten ingebracht. Hierdoor wordt de stroom van de energie beïnvloed en kunnen blokkades worden opgeheven. Door bewust te worden van de oorzaak van de klacht kun je zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen

Behandeling

De acupunctuurbehandeling wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een prikje, dat niet of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, kan dat een tintelend gevoel geven wat een beetje lijkt op een elektrisch schokje. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten.

De frequentie van acupunctuurbehandelingen houdt verband met de aard van je klachten en je conditie en wordt in overleg bepaald. De eerste behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. In vervolgafspraken wordt ingegaan op het ontwikkelingsproces van de klacht, maar ligt het accent meer op de behandeling zelf. De duur van elk consult is ongeveer 60 minuten.

 

 

Gerie Negen en Adrienne van Vreden
Gerie Negen heeft aan de Academie Qing Bai de opleiding tot acupuncturiste voltooid. Naast klassieke acupunctuur maakt ze gebruik van electro acupunctuur. Ze combineert acupunctuur graag met cupping, quasha of moxa behandelingen. Omdat voeding en levensstijl van invloed zijn op het gestel en de dagelijkse energie, kan ook een persoonsgericht advies op dit vlak deel uitmaken van de behandeling. Gerie Negen werkt intensief samen met Adrienne van Vreden. Ze hebben dezelfde manier van werken en een vergelijkbare achtergrond. Op woensdag werken ze samen in Medisch Kwartier Naarden Vesting.
Contact
  • 06 2700 7422
  • info@acupunctuurhetgooi.nl