Acupunctuur

Gerie Negen en Adrienne van Vreden zijn acupuncturist. Acupunctuur is een methode om de gezondheid te bevorderen en ziekte te genezen of te verlichten. Het versterkt de weerstand, vermindert pijn en vergroot de vitaliteit. Het beïnvloedt de verdeling en de doorstroming van vitale energie in het lichaam. Er zijn veel klachten waar acupunctuur een positief effect op heeft. Onderzoeken tonen dat ook steeds vaker aan.

Binnen de acupunctuur gaat men uit van een holistisch mensbeeld. Er kunnen zowel lichamelijke als geestelijke problemen behandeld worden. Lichaam en geest horen immers bij elkaar! Ook psychosomatische klachten zijn goed te behandelen met acupunctuur. Klachten die wij veel behandelen zijn bijvoorbeeld: pijnklachten, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, vermoeidheid en stress, overgangsklachten, begeleiding bij fertiliteitstrajecten, menstruatieklachten, hooikoorts, hoofdpijn.

Daarnaast behandelen wij vele andere klachten. Twijfelt u of uw klacht behandeld kan worden met acupunctuur, neem dan contact op met Adrienne of Gerie om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

Behandeling

De acupunctuurbehandeling wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een prikje, dat niet of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, kan dat een tintelend gevoel geven wat een beetje lijkt op een elektrisch schokje. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten.

De frequentie van acupunctuurbehandelingen houdt verband met de aard van je klachten en je conditie en wordt in overleg bepaald. De eerste behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. In vervolgafspraken wordt ingegaan op het ontwikkelingsproces van de klacht, maar ligt het accent meer op de behandeling zelf. De duur van elk consult is ongeveer 60 minuten.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld de aard van de klacht (chronisch of acuut), leeftijd of medicijngebruik.

Acupunctuur kan goed worden toegepast naast andere behandelwijzen (bijvoorbeeld huisarts of fysiotherapie). Een verwijzing van een arts is niet nodig.

 

Gerie Negen en Adrienne van Vreden
Gerie Negen heeft aan de Academie Qing Bai de opleiding tot acupuncturiste voltooid. Naast klassieke acupunctuur maakt ze gebruik van electro acupunctuur. Ze combineert acupunctuur graag met cupping, quasha of moxa behandelingen. Omdat voeding en levensstijl van invloed zijn op het gestel en de dagelijkse energie, kan ook een persoonsgericht advies op dit vlak deel uitmaken van de behandeling. Gerie Negen werkt intensief samen met Adrienne van Vreden. Ze hebben dezelfde manier van werken en een vergelijkbare achtergrond. Op woensdag werken ze samen in Medisch Kwartier Naarden Vesting.
Contact
  • Gerie Negen
  • 06-27007422
  • www.acupunctuurhetgooi.nl
  • info@acupunctuurhetgooi.nl
Contact
  • Adrienne van Vreden
  • 06-12157513
  • www.acupunctuurbussum.nl
  • info@acupunctuurbussum.nl