Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine operatie onder lokale verdoving die een goede oplossing biedt tegen hangende oogleden. Wanneer u last heeft van zware oogleden kan dit zorgen voor een vermoeide blik en hoofdpijn. Overhangende oogleden kunnen cosmetisch ook als hinderlijk worden ervaren. Een correctie van de bovenste oogleden geeft dan goede resultaten.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een ooglidcorrectie is 795,00 euro. De kosten van een bovenooglidcorrectie zijn bij ons goedkoper dan bij de vaak dure klinieken. Het Medisch Kwartier Naarden Vesting is speciaal ingericht om kleine chirurgische ingrepen zoals o.a ook schaamlipcorrecties of sterilisaties bij mannen professioneel en kundig uit te voeren met de persoonlijke aandacht die u van de huisarts gewend bent.

Vergoeding

Over het algemeen worden ooglidcorrecties gezien als een cosmetische behandeling en daarom niet vergoed. Wanneer er sprake is van een medische indicatie dan kunnen de kosten van de ooglidcorrectie soms wel vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Operatie oogleden

Tijdens het eerste consult bespreken wij uw wensen en bespreekt de arts wat u van een ooglidcorrectie kan verwachten. Omdat wij geen lange wachtlijsten hebben, kunt u snel bij ons terecht voor een operatie. Een bovenooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na de ooglidcorrectie mag u gelijk naar huis.

Herstel na ooglidcorrectie

Direct bij thuiskomst kunt u starten met koelen om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen. Naast zwellingen kunnen er ook blauwe plekken ontstaan. Na twee weken zijn deze zwellingen en blauwe plekken grotendeels weggetrokken en zijn de meeste mensen ook weer aan het werk. Meestal ervaren mensen weinig pijn na een ooglidcorrectie. Mocht u toch napijn ervaren, dan biedt pijnstilling zoals paracetamol vaak al voldoende verlichting. Zoals bij iedere operatie kunnen er complicaties optreden. De arts zal u hier over informeren tijdens het eerste consult. Het risico op complicaties kunt u verkleinen door de eerste dagen van het herstel voldoende rust te nemen. Dankzij de dunne ooglidhuid gaat de genezing veelal snel en kunnen de hechtingen na een week verwijderd worden. Zware inspanning, bukken, sporten of het dragen van make-up wordt de eerste twee weken na de ooglidcorrectie afgeraden.

Litteken na ooglidcorrectie

Littekens na een bovenooglidcorrectie worden vrijwel onzichtbaar omdat de hechtingen in de huidplooi wegvallen en uiteindelijk vervagen tot dunne, bijna onzichtbare lijntjes. Een litteken heeft zeker een jaar nodig om volledig tot rust te komen. Daarom is het belangrijk om littekens goed uit de zon te houden (denk aan zonnebrandcrème en het dragen van zonnebril).

Resultaat na ooglidcorrectie

Ervaringen van mensen die bij ons een bovenooglidcorrectie gedaan hebben, laten zien dat zij veelal zeer tevreden zijn over het uiteindelijke resultaat. Zij ervaren een frissere, jongere blik en een minder vermoeid gevoel in de ogen.

Ooglidcorrectie voor en na foto’s

Het resultaat van een ooglidcorrectiecorrectie is pas goed te zien nadat de zwelling en de blauwe plekken zijn weggetrokken. Onderstaande voor en na foto’s van een ooglidcorrectie laten zien welk resultaat mogelijk is.

voor_en_na_foto_ooglidcorrectie

Voor en na foto ooglidcorrectie door arts Juriaan Galavazi (MKNV)

MEER INFORMATIE?

Het Medisch Kwartier Naarden Vesting biedt chirurgie met de beste prijs kwaliteit verhouding. Omdat persoonlijke zorg en aandacht bij ons altijd voorop staan, nodigen wij u uit voor een gesprek waarin we uitleggen hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. Hierin kunt u uw verwachtingen en eventuele vragen bespreken. De ingreep zal kort hierop plaats kunnen vinden en wordt altijd gevolgd door een controleafspraak. In de tussentijdse herstelperiode kunt u contact met ons opnemen via een (speciaal) mobiel nummer.

Bel 035 – 694 38 10 voor advies of vraag een gratis consult aan via info@mknv.nl.

Tijdsduur ingreep: ± 60 min
Herstelperiode: ± 1-2 weken
Controlemomenten: Na 1 week en na 6 weken
Kosten: € 795,=

Vrijblijvend meer informatie?

Laat uw naam en mailadres achter (en eventueel uw telefoonummer, dan bellen we u) via onderstaand contactformulier, dan nemen we contact met u op.