Schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) is een relatief kleine operatie onder lokale verdoving waarbij de binnenste schaamlippen worden verkleind. Wanneer de binnenste schaamlippen (kleine schaamlippen) verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen (grote schaamlippen) kan dit pijn of ongemak geven bij bijvoorbeeld fietsen, paardrijden, vrijen of het dragen van strakke kleding. Te grote schaamlippen of te lange binnenste schaamlippen kunnen ook vanuit cosmetisch oogpunt als hinderlijk worden ervaren. Een correctie van de schaamlippen is in beide gevallen een goede oplossing.

Wat kost een schaamlipcorrectie?

De prijs van een schaamlipcorrectie is 795,00 euro. De kosten van een schaamlipcorrectie zijn bij ons goedkoper dan bij de vaak dure klinieken. Onze praktijk is speciaal ingericht om kleine chirurgische ingrepen zoals o.a ook ooglidcorrecties of sterilisaties bij mannen professioneel en kundig uit te voeren met de persoonlijke aandacht die u van de huisarts gewend bent.

Operatie schaamlippen

Allereerst vindt er een gratis consult plaats, waarna een operatie kan worden ingepland. Wij hebben geen lange wachtlijsten, dus u kunt snel bij ons terecht. Het verkleinen van de schaamlippen duurt ongeveer een uur en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Na de operatie kunt u direct naar huis. Zorg wel dat u met iemand mee kan rijden, want u kan dezelfde dag niet zelf deelnemen aan het verkeer.

Herstel schaamlipcorrectie

De meeste vrouwen herstellen snel van een labiacorrectie. De eerste dagen kunt u last hebben van pijnlijke en opgezwollen schaamlippen. Pijnstilling, zoals paracetamol, en koelen met bevroren erwten kunnen de napijn en zwelling verminderen en bieden vaak al voldoende verlichting. Zoals bij iedere operatie is er een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of infectie. Het risico hierop kunt u verkleinen door de eerste dagen van het herstel voldoende rust te nemen en de wond goed schoon te houden. Dankzij de goede doorbloeding van de vagina geneest de wond snel. De hechtingen na een week verwijderd worden. Ervaringen van vrouwen die bij ons een schaamlipcorrectie gedaan hebben, laten zien dat zij veelal zeer tevreden zijn over het herstel en het uiteindelijke resultaat. Over het algemeen gaan vrouwen binnen een week alweer aan het werk. Zware inspanning, fietsen, sporten en vrijen wordt de eerste vier tot zes weken afgeraden.

Schaamlipcorrectie voor en na

Het resultaat van een schaamlipcorrectie is pas goed te zien nadat de zwelling is weggetrokken. Onderstaande voor en na afbeeldingen van een schaamlipcorrectie laten zien welk resultaat mogelijk is.

voor_en_na_schaamlipcorrectie

Voor en na schaamlipcorrectie

Meer informatie?

Het Medisch Kwartier Naarden Vesting biedt chirurgie met de beste prijs kwaliteit verhouding. Persoonlijke zorg en aandacht staan bij ons altijd voorop. Graag nodigen wij u uit voor een intakegesprek waarin we u verder informeren over de behandeling. Tijdens dit gesprek kunt u uw verwachtingen en eventuele vragen bespreken. De ingreep kan kort hierop plaatsvinden. Tijdens de herstelperiode zijn wij bereikbaar via een (speciaal) mobiel nummer. Bel 035 – 694 38 10 voor advies of vraag een gratis consult aan via info@mknv.nl.

U kunt ook voor vrijblijvend meer informatie onderstaand contactformulier invullen. Laat uw naam en mailadres achter (en eventueel uw telefoonummer, dan bellen we u), dan nemen we contact met u op.